Terug

Overschot aan tuinarchitect binnen de mensen?

Is er overschot aan tuinarchitect binnen de mensen?


1 Antwoord

Antwoord van Overbeek-Gardendesign

Door de daling van het aantal opdrachten mag je wel spreken van een overschot aan tuinarchitecten. Er is ook een steeds grotere groep mensen die vissen in de vijver met tuinontwerpen.

Je heb natuurlijk de hovenier die de tuin vaak gratis ontwerpt om een opdracht binnen te halen maar ook stratenmakers die een ontwerp maken om hun bestratingsmateriaal te kunnen intekenen. Er zijn ook nog een groep tuinontwerpers (die zich soms ook tuinarchitect noemen) actief als parttimer of zoals we dat tegenwoordig de ZZPer noemen.

Kies voor jou tuin bewust een tuinontwerper of tuinarchitect die bij je past of bepaal eerst je eigen programma van eisen met het nieuwe boek "The Garden In You". In het boek laat ik precies zien waar je op moet letten, wat de mogelijkheden zijn en hoe jouw droomtuin er uit zou moeten zien.

Als ervaren tuinontwerper heb ik gevoel voor de vormgeving en ruimtewerking. Door intensief contact met de praktijk van realisatie en tuinonderhoud weet ik wat in de praktijk werkt en realiseerbaar is. Helaas is de plantenkennis bij veel specialisten in het groen heel beperkt, heel jammer want de beplanting is de sfeermaker van de tuin. De finishing touch...

Eens een keer bomen over jouw droomtuin? Geral helpt je met plezier op weg om de tuin in jou te vinden....