Terug

Draagvermogen dakterras

Remko

Beste, 

 

Ik ben benieuwd naar het draagvermogen van mijn dakterras.

 

Ik heb een bitumen dak met (vermoedelijk) daaronder houten balken met beschot. De breedte van dit dak is ongeveer 5,5 meter.

 

Op een gedeelte van het dak (+/- 3,5m x 5,5m) ligt een dakterras van hardhouten vlonders op dwarsliggers wat uitgevuld is met van die rubberen tegeltjes.

 

Ik wil nu d.m.v. hardhouten plantenbakken met klimop planten een erfafscheiding maken op dit dakterras. Ik kan deze plantenbakken op de rand van de vlonders van het dakterras zetten of daar iets achter (in het laatste geval dan direct op het bitumen). In dit geval denk ik eraan om dwarsliggers onder de bakken te monteren die op rubberen tegeltjes geplaatst worden.

 

De plantenbakken hebben bij elkaar een volume van 5,5m x 0,45m x 0,3m dat met een derde gevuld zal zijn met hydrokorrels en twee derde met potgrond.

 

Kan dit dak deze belasting verdragen?

 

M.v.g.

 

Remko


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo,

 

In principe moet dit wel kunnen maar in de situatie is altijd alles anders.

Als het houten dakterras vakkundig is gemaakt dan moet dit  beloopbaar zijn en is het gewicht per cm²  van de bakken lager dan dat van een mens.

Als u de bakken op de bitumen wil plaatsen dan raad ik u aan contact op te nemen met een dakspecialist (dakdekker uit uw regio).

 

vriendelijke groet en succes,

 

Hans Fransen-ArchilogicA b.v.