Terug

Aziatische deel.

Anne

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een ondernemingsplan. Het ondernemingsplan gaat over het starten van een Aziatische dierentuin, geheel binnen in een kas. Nu hoopte ik, dat u mij misschien wat kon vertellen over welke Aziatische planten in regenwouden goed zouden kunnen overleven.

In deze dierentuin wilde ik ook graag een grote waterval creëren, met kunststenen. De hoogte van de waterval kan met gemak 6 meter zijn.

Heeft u misschien ook gelijk een prijsindicatie voor het maken van een plan als dit? Ik hoop dat u mij hiermee kunt helpen. Met vriendelijke groeten, Anne van Alem.


1 Antwoord

Antwoord van De Kunst van het Scheppen

Beste Anne,

 

Een vraag met een bijzondere achtergrond, maar daarom erg leuk.

 

Planten uit Azië zijn o.a. de volgende: Bomen: Verschillende Acer soorten, Aardbeiboom-arbutus unedo, Cercis canadensis, verschillende magnolia's enz. Dan zijn er ook nog verschillende klimplanten, heesters, grassen en coniferen. Bijvoorbeeld Wisteria sinensis-blauwe regen, miscanthus sinensis, Ginkgo biloba-japanse notenboom.

 

De standplaats, is inderdaad nog wel erg belangrijk qua waterhuishouding enz.

 

Een waterval maken is erg complex en afhankelijk van de specifieke wensen. Om daar een prijs voor te maken is er meer informatie nodig.

 

Met vriendelijke groet,

 

De Kunst van het Scheppen