Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes


Oudelande 9 2986 AG Ridderkerk
06 23227715 Klik om te bellen

Over Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes

De liefde voor de natuur zat er bij mij van jongs af in. Het planten- en bloemenrijk inspireerde mij. Ik hield ervan om met mijn vingers door de aarde te wroeten. En keek op naar mijn (groot)ouders die graag tuinierden. Al in de basisschool rijpte het idee om tuinarchitect te worden. Zo zou ik mijn passie voor de natuur en mijn verlangen om er vorm aan te geven verenigen.

Ik volgde een hoveniersopleiding om praktische kennis op te doen, nog versterkt tijdens mijn stage en vakantiewerk bij Munter Tuinprojecten – een leerrijke onderdompeling die smaakte naar meer. Na de vakopleiding studeerde ik tuin- en landschapsarchitectuur aan de hogeschool Van Hall Larenstein. In die periode leerde ik nog meer kneepjes van het vak bij gerenommeerde tuinontwerpers en tuin- en landschapsarchitecten. Daarna ging ik bij Munter Tuinprojecten aan de slag als tuinontwerper en projectleider.

Die jarenlange ervaring bleek de ideale opstap naar een zelfstandige onderneming om mijn ontwerpvisie meer vrijheid te geven. Vandaag stel ik mijn kennis, kunde en creativiteit tot je dienst om een tuin te ontwerpen die je als gegoten zit. Een ruimte met een grote belevingswaarde in alle seizoenen, waarin natuur en ontwerp naadloos met elkaar samensmelten.

In mijn projecten kan ik mijn botanische kennis en mijn passie voor beplanting kwijt. Met uitgekiende verhoudingen tussen natuur en vormgeving, en een optimale afstemming op levensstijl, architectuur en omgeving. Als een componist die een harmonieuze symfonie realiseert waarin natuur en ontwerp elkaar versterken – je tuin als verbindende schakel tussen natuur en architectuur.

Kleine of grote tuinen, midden in de stad of op het platteland, private of publieke buitenruimtes, … bij mij is je ontwerp in bekwame handen. Ik zet je wensen om in een ontwerp met een uitgesproken esthetiek, dat op onzichtbare wijze ook aan je functionele eisen tegemoetkomt. Een levendige tuin waarin het in álle seizoenen fijn vertoeven is – voor mens, plant en dier.

Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes in het kort

Diensten

Advies
Architectuur
Beplanting
Projecten
Uitvoeringsbegeleiding

Ervaring tuinen

Bedrijfstuinen
Daktuinen
Landgoederen
Privétuinen

Onze locatie

Peter van der Velden Exclusieve Buitenruimtes


Oudelande 9 2986 AG Ridderkerk
06 23227715 Klik om te bellen