Ideeën die zich opstapelen

Veel mensen kennen het wel. Zo’n hoekje in de tuin met wat oude dakpannen, een paar overgebleven tegels, een enkele gebroken baksteen, en anderhalve opsluitband. Zonde om weg te gooien: “Het kan altijd nog eens van pas komen,” horen wij vele van u denken. Nu is de tijd aangebroken om daar ook daadwerkelijk iets mee te doen. Komt die oude rommel toch nog van pas!

Leveranciers voor harde materialen bieden een ruime keuze aan opsluitbanden, stapelstenen en kant-en-klaar te stapelen muurtjes. Met restmaterialen wordt een heel ander en milieuvriendelijker resultaat bereikt.

Gebruik diverse materialen door elkaar, laat ruimtes open om een plant in te planten of waar insecten of bijvoorbeeld salamanders in kunnen schuilen en probeer te wisselen in hoogtes, laat de tijd voor de finishing touch zorgen. Een zeer voordelige manier om iets te creëren wat niemand anders heeft.

Stoeptegels kunnen heel lelijk zijn. Een stenenknipper kan wonderen verrichten. Door tegels te halveren met een stenenknipper, ontstaat er een mooie breuklijn, waardoor de structuur van een tegel zichtbaar wordt. Dit geldt ook voor stenen en klinkers, hoewel deze ook goed met een klap van een hamer kunnen worden gebroken. Stapel een muurtje altijd iets hellend tegen het hoogteverschil aan, zodat deze niet kan omvallen. Eventueel kunnen brokken worden gelijmd of gemetseld.

Tip:

Meng wat pigment van een gewenste kleur door het cement voor een heel ander effect, te verkrijgen bij de betere bouwmarkt of doe-het-zelfzaak.

Op April 6, 2009